Medewerkers van tuincentrum Peer

Voor al jouw planten, bomen, heesters en toebehoren in de tuin, op het balkon en terras. Ons zelfstandige tuincentrum is de specialist op het gebied van groen. Bekijk hier onder meer onze tuinplanten, kamerplanten en graszoden. Tevens hebben wij geruime keuze aan goede potgrond en diverse potterie.

Eef

Leeftijd: 64 jaar
Werkt bij Tuincentrum Peer sinds: 2009
Is te vinden: overal en nergens

Je hebt Tuincentrum Peer overgenomen in 2009, vertel eens!
Dat was allemaal best spannend. Nadat ik handtekening had gezet voor de overname, heb ik ook echt wel een aantal nachten wakker gelegen. Helemaal omdat ik niet veel ervaring had in die branche. Ik heb jarenlang mijn eigen melkkoeien gehad en op de boerderij gewoond, maar echt plantenkennis had ik niet. In eerste instantie was het idee om samen met mijn broer, die al werkten in de wereld van de sierbestrating, om alleen dat gedeelte van het bedrijf over te nemen. Uiteindelijk hebben we toch besloten om ook het tuincentrum te gaan runnen. Dat was voor ons best een flinke stap, máár het is ons gelukt. Nu, tien jaar later, ben ik dan ook maar wát trots op de prestatie die we samen met het hele team hebben geleverd!

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Dat is moeilijk te zeggen, iedere dag is anders. Ik richt mij vooral op de administratie, maar doe ook van alles in het tuincentrum. Planten water geven, kassa draaien, mest- en grondstoffen bestellen. Ik ben een beetje de vliegende keep van het team. 

Hoe zou je Tuincentrum Peer in drie woorden omschrijven?
Inspirerend, uitdagend en vooruitstrevend.

Wat is je favoriete plant?
De orchidee, met stipt. Al zo lang ik mij kan herinneren is dat mijn favoriete plant. Vooral die kelk vind ik prachtig. Al moet ik zeggen dat de hortensia een absolute tweede is. Die enorme bloemenzee in de zomermaanden. Prachtig toch?

Welke tip heb je voor klanten?
Laat je adviseren over de potgrond. Ik snap heel goed dat klanten soms door de bomen het bos niet meer zien, want er zijn zoveel verschillende soorten potgrond. Goede grond is echt belangrijk voor planten, dus als je het niet weet: vraag vooral om advies!

Hoe ziet Tuincentrum Peer er over tien jaar uit?
Over tien jaar ben ik 74 jaar. Dan heeft mijn zoon Stefan het bedrijf overgenomen en loop ik hier nog een beetje rond om te helpen met kleine klusjes. Dan staat er een nieuwe kas, is Peer gegroeid en kan ik op een afstandje - met mijn vrouw - toekijken wat een prachtig bedrijf we met z’n allen in de afgelopen jaren hebben neergezet. Eentje waar ik trots op ben!

Stefan

Naam: Stefan
Leeftijd: 34 jaar
Werkt bij Tuincentrum Peer sinds: 2010
Is te vinden op: alle afdelingen

Wat deed je voordat je bij Tuincentrum Peer terechtkwam?
Ik studeerde Bouwkunde en in de weekenden ging ik met een vriend op pad om tuinen aan te leggen hier in de omgeving. Fantastisch, vond ik dat. Ik word heel blij van werken in het groen. Lekker met mijn handen, in de buitenlucht en iets zien groeien en bloeien. Iedere avond als ik thuis in de tuin zit, zie ik wel weer iets anders. Een bloem die tot bloei is gekomen of een plant die uitloopt. Daar geniet ik echt van. Ik denk dat tuinieren - juist in deze snelle maatschappij waarin we veel tijd doorbrengen op onze telefoon - voor iedereen goed zou zijn. Even geen schermen, maar lekker onkruid plukken en je handen vies maken!

Hoe ben je uiteindelijk in het bedrijf belandt?
Mijn vader heeft het in 2009 overgenomen toen ik nog op school zat. Ik was meteen enthousiast over Peer. Ik zag de potentie en de groeimogelijkheden voor het tuincentrum. Het duurde dan ook niet lang voordat ik stopte met mijn opleiding om hier fulltime te gaan werken. Spijt heb ik daar nooit van gehad. Mijn opleiding komt grappig genoeg hier ook heel goed van pas. Met mijn ruimtelijk inzicht zie ik heel snel hoe iets opgebouwd moet worden.

Wat vind je het leukste om te doen?
Het optimaliseren van het bedrijf. Het idee is dat ik Tuincentrum Peer over een tijdje zal overnemen van mijn vader, maar stiekem ben ik nu al begonnen. Het tuincentrum loopt goed, maar ik weet en zie dat het nog beter kan. Ik heb ontzettend veel zin om het naar een nóg hoger niveau te tillen. Dat vernieuwen zit er bij mij wel een beetje in. Ik reis ook ieder jaar met Tonie af naar Italië om daar exclusieve, mediterrane planten in te kopen. Scheuren we in een golfkarretje door de velden om bomen uit te zoeken die een week later hier bij ons in Doetinchem staan. Fantastisch! Zo heb ik nog heel veel nieuwe ideeën die ik - hopelijk - snel kan gaan uitvoeren.

Wat is jouw favoriet plant?
Dat is de Albizia shidare. Dit is een treurvormige boom die zich perfect leent voor kleine tuinen. Hij is exotisch, heeft prachtige bloemen en groeit uitbundig. Daarnaast leeft de boom echt doordat de blaadjes ‘s ochtends opgaan en ‘s avonds als het donker gaan weer dicht. Ik heb ‘m zelf ook in de tuin staan en geniet er nog elke dag van.

Hoe zou je Tuincentrum Peer in drie woorden omschrijven?
Groen, eerlijk plantadvies en toekomstgericht.

Welke tip zou je klanten willen meegeven?
Die komt een beetje overeen met de tip van mijn vader: zorg voor goede potgrond. Vooral in de droge zomermaanden is grond zo belangrijk. Vaak adviseer ik klanten om te gaan voor kokosgrond omdat deze water heel goed vasthoudt waardoor planten minder snel uitdrogen. Daarnaast adviseer ik klanten vaak om te gaan voor veel bodembedekkers in de voortuin. Deze bedekte bodem zorgt voor minder onkruid, minder droogte en minder onderhoud, maar ook voor een fraai aanzicht!

Hoe ziet Tuincentrum Peer er over tien jaar uit?
Dan heb ik de zaak van mijn vader overgenomen, zijn we moderner, groter en duurzamer. Is ons team uitgebreid met mensen met dezelfde uitstraling, wilskracht en liefde voor planten als ons huidige team. Is de basis van Peer nog hetzelfde, alleen in een mooi nieuw jasje!

Tonie

Naam: Tonie
Leeftijd: 46 jaar
Werkt bij Tuincentrum Peer sinds: 2000
Is te vinden op: de buitenafdeling

Heb jij altijd al een passie voor groen gehad?
Absoluut! Ik ben geboren op de boerderij en heb eigenlijk mijn hele leven in het groen geleefd. Zo rond mijn dertiende rolde ik langzaam het vak in. Ik begon bij Piet Oudolf, een grote naam in de tuinarchitectenwereld, met onkruid plukken tussen allemaal bijzondere planten.Geweldig, vond ik dat! Ik kan me nog goed herinneren dat ik heel trots een aantal bijzondere exemplaren in onze eigen tuin had gezet toen onze geit losbrak alles had opgegeten. De tranen stonden in mijn ogen. Dat was hét moment waarop ik mij realiseerde dat het echt een passie is.

 

Hoe ben je bij Tuincentrum Peer terechtgekomen?
Per toeval. Ik zag dat er een vacature online stond en besloot eens te informeren. Diezelfde avond mocht ik al op gesprek komen en de volgende dag kon ik beginnen. Nu twintig jaar later ben ik er nog steeds. Verveeld heeft het nooit. Al voelde de overname van het tuincentrum, zo’n tien jaar geleden, ook voor mij als een nieuwe start. Naast de verkoop van planten mocht ik ook een stuk inkoop overnemen. We krijgen veel vrijheid en verantwoordelijkheid, waardoor het soms een beetje voelt alsof je eigen baas bent.

Wat maakt je werk zo leuk?
Mijn passie voor planten, ons hechte team, de fijne klanten en de uitdaging. Je bent hier nooit uitgeleerd en ziet, hoort en ontdekt iedere keer weer nieuwe dingen. Daarnaast vind ik het fantastisch om te zoeken naar nieuwe planten. Om in het enorme aanbod dé plant te vinden waar de consument het meeste plezier aan beleeft. Eén die lang bloeit en waar ze maar weinig aan hoeven te doen. Als dat lukt, kan ik daar zo blij van worden!

Wat is je favoriete plant?
Dat is de plant die ik nog niet ken. Dat ontdekken vind ik zo uitdagend. Maar als ik er nu een moet kiezen, dan ga ik voor de Albizia. Dit is de langst bloeiende boom die we kennen in Nederland. Hij komt oorspronkelijk uit Azië en zit de hele zomermaanden vol met bloemen. Het is een hele exotische, dankbare en exclusieve boom.

Wat is een tip die je klanten graag zou willen meegeven?
Zet je een plant in de grond? Maak er dan een kleine kuil of dijk omheen. Dit zorgt ervoor dat - als je de plant water geeft - het ook daadwerkelijk bij de kluit komt. Vooral bij hoge temperaturen is dit heel belangrijk om de plant niet te laten verdrogen.

Hoe zou jij Tuincentrum Peer in 3 woorden omschrijven?
Uniek, persoonlijk en kwalitatief.

Tuincentrum Peer over 10 jaar: hoe ziet dat eruit?
Dan staat Stefan aan het roer en hoop ik dat er een nieuwe kas staat. Eentje waarin we nog meer groen kunnen aanbieden, maar er ook ruimte is voor trendy sfeerartikelen. Daarnaast hoop dat ik er - naast dit fijne team - ook een nieuwe generatie instapt aan wie ik mijn kennis en passie voor planten kan overdragen zodat Peer ook daarna nog járen kan bestaan!

Marije

Naam: Marije
Leeftijd: 38 jaar
Werkt bij Tuincentrum Peer sinds: 2002
Is te vinden op: de binnenafdeling

Heb je altijd al een passie voor groen gehad?
Zeker. Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik het groen in wilde. Geen idee welke richting of sector, maar mijn hart lag al wel in het groen. Ik vind het fantastisch om met planten bezig te zijn!

Hoe ben je bij Tuincentrum Peer terechtgekomen?
Ik heb jaren geleden stage gelopen in het tuincentrum. Dat beviel zo goed dat ik na afloop van mijn stage ben gestart als zaterdaghulp. Niet snel daarna ging ik fulltime aan de slag.

Wat maakt je werk zo leuk?
Ons kleine, fijne team waarmee we al jaren samenwerken, maar natuurlijk ook het werken met planten en de afwisseling. Geen dag is hier hetzelfde. Het ene moment help ik bij het perkgoed en het andere moment sta ik achter de kassa of ben ik in de weer met snijbloemen. Al die verschillende werkzaamheden maakt het werk uitdagend.

Wat is je favoriete plant?
Wat een moeilijke vraag! Ik vind zoveel planten leuk. De Monstera bijvoorbeeld. Die groeit uitbundig en is heel makkelijk in onderhoud. Maar ook de Philodendron is wel een van mijn grote favorieten. Het is met het grote, groene blad echt een blikvanger in huis.

Wat is een tip die je klanten graag zou willen meegeven?
Om kamerplanten niet in te planten, maar in de binnenpot in een sierpot te zetten. Zo kun je het water geven iets meer controleren. Geef je een plant een keer iets te veel water dan blijft het in de binnenpot staan in plaats van dat de grond veel te vochtig blijft.

Hoe zou jij Tuincentrum Peer in 3 woorden omschrijven
Tuincentrum, groen en persoonlijk.

Tuincentrum Peer over 10 jaar: hoe ziet dat eruit?
Ik denk dat we dan enorm gegroeid zijn én dat we een nieuwe kas hebben. Daar hopen we op. Deze kas is wat verouderd en een nieuwe zou zoveel mogelijkheden bieden. Het regelen van de temperatuur en het water geven zou zoveel makkelijker worden, maar ook kunnen we een hele nieuwe looproute realiseren.

Marian

Naam: Marian
Werkt bij Tuincentrum Peer sinds: 2021
Is te vinden tussen: de perkplanten

Hoe ben je bij Tuincentrum Peer terechtgekomen?
Na 16 jaar gewerkt te hebben bij Intratuin Duiven was ik toe aan iets nieuws. Toen ik in mijn netwerk rondkeek, kwam ik bij Stefan terecht die ik nog van vroeger kende. Op de gok stuurde ik hem een berichtje en van het een kwam het ander. Binnen no time kon ik al aan de slag in het tuincentrum. Hier werk ik nu met erg veel plezier!

Wat maakt je werk bij Tuincentrum Peer zo leuk?
Jarenlang heb ik bij een groot tuincentrum gewerkt, juist daarom kan ik het huiselijke sfeertje bij Tuincentrum Peer enorm waarderen. Bij de Intratuin was het zo groot. Daar liep je zo met 200 medewerkers op een dag. Bij Peer wordt ik echt gezien als een volwaardige medewerker. Zelfs klanten beginnen me al steeds beter te leren kennen haha! Doordat het tuincentrum klein en persoonlijk is, kent iedereen elkaar. Dat maakt het werk nóg leuker.

Wat is je favoriete plant?
Oei dat is een moeilijke vraag. Ik heb zelf een grote tuin waar ik heel wat planten heb staan maar ook mijn woonkamer staat aardig vol met planten. In elke hoek staat wel iets groens. Dat is als plantenliefhebber natuurlijk niet gek. Elke plant is uniek, vandaar dat ik ook niet per se een favoriete plant heb. Wel word ik buiten erg blij van bananenplanten en palmbomen en binnen van vetplantjes.

Tussen welke planten sta je het liefste?
Mij vind je overal en nergens. Van praatjes maken achter de kassa tot het onderhouden van kamerplanten of ondersteunen van Tonie met de buitenplanten. Het maakt mij niet echt uit waar ik sta, als ik maar lekker kan doorwerken. Dat vind ik namelijk het belangrijkste! Maar als ik echt moet kiezen, sta ik het liefste tussen perkgoed. Hier kan ik lekker mijn eigen gang gaan en alles zelf bijhouden. Ik hou er namelijk van als alles er aan het einde dag strak bij ligt.

 Wat is een tip die je klanten graag zou willen meegeven?
Alle planten zijn anders en iedereen onderhoudt deze op een andere manier. Vandaar dat ik denk dat er niet echt één tip is die ik kan geven. Doe wat jij denkt dat goed is voor jouw planten! Met genoeg liefde en aandacht overleeft elke plant het ;)!

Hoe zou jij Tuincentrum Peer in 3 woorden omschrijven?
Klein, gezellig en huiselijk!

Hoe zie jij Tuincentrum Peer in 10 jaar?
Als ik luister naar alle verhalen, verwacht ik dat Tuincentrum Peer in 10 jaar flink is gegroeid. Het tuincentrum is dan groter maar heeft nog wel de huiselijke sfeer. Op deze manier combineren zij de vertrouwde en persoonlijke service met goede kwaliteit.

 

 

+
Tevreden klanten

We maken van een bezoek aan het tuincentrum een beleving. Al vele tevreden klanten gingen je voor!

m2
Inspiratie

In onze uitgebreide showroom kun je inspiratie opdoen om jouw tuin helemaal compleet te maken.

+
Jaar ervaring

We hebben al ruim dertig jaar ervaring op het gebied van planten, bomen heesters en toebehoren.